Niektórzy lubią na ostro: 5 faktów o papryczkach, o których nie miałeś pojęcia

Albo kochasz albo nienawidzisz ostrości – nie ma niczego pomiędzy. Ale czy wiesz, że ostre papryczki mają udowodnione naukowo działanie usprawniające utratę wagi? Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej!

1. Substancja, która sprawia, ze papryczki są ostre to kapsaicyna

To ta substancja, która sprawia, że oczy łzawią i brakuje nam tchu. To znaczy, kiedy przesadzisz.

2. Kapsaicyna jest tym, co naukowcy nazywają substancją termogeniczną

Termogeniczny dosłownie oznacza produkujący ciepło. Większość kalorii, które spalamy, zużywamy po to, aby utrzymać temperaturę naszego ciała. Delikatne podniesienie temperatury ciała sprawia, że w dłuższej perspektywie czasowej spalamy nieco więcej dodatkowych kalorii!

3. Kapsaicyna ma moc usprawniania metabolizmu

Raport opublikowany w „Critical Reviews in Food Science and Nutrition” dowodzi, że kapsaicyna nie tylko sprawia, że płonie Twój język – spala też kalorie i tłuszczu!

4. Kapsaicyna ma też niesamowitą zdolność stymulacji zasobów brunatnego tłuszczu

Brunatny tłuszcz to ten dobry typ tłuszczu, który podnosi ilość kalorii, które zużywasz nawet podczas „nicnierobienia”. Tracimy dużo brunatnego tłuszczu, kiedy się starzejemy i jest zastępowany przez złogi białego tłuszczu (jak już się domyślasz, to ten zły typ).

5. Jest sposób na wykorzystanie sproszkowanej kapsaicyny bez łez w oczach i uczucia palenia w przełyku

Możesz brać kapsułki AdipoSlim EXTREME! Zawierają tyle kapsaicyny, o ile tylko można poprosić – więcej, niż jesteś w stanie zjeść w średnio ostrym daniu!

Dodatkowo AdipoSlim EXTREME zawiera ekstrakt z czerwonej pomarańczy, który, jak dowiedziono, pomaga zapobiegać gromadzeniu tłuszczu i jest znany z celowania w tłuszcz w brzuszny.

Produkt został także wzbogacony o ekstrakt z zielonej herbaty dla jeszcze większego podniesienia metabolizmu, zawiera także witaminę B6 – kluczową dla metabolizmu tłuszczów!